Om Hälsosann

Hälsosann Friskvård är ett företag som ser hälsa och välmående som en hälsosann investering i sig själv, sina nära och kära, kollegor och medarbetare. Vi utgår från ett holistiskt synsätt och ser till hela människan – fysiskt, mentalt och känslomässigt.

Företaget riktar sig till både företag och privatpersoner, föreningar och samarbetspartners i olika sammanhang.

Hälsosann Friskvård startades 2005 av Susanne Lovensjö.

Om Susanne Lovensjö

Genom Livets Universitet har jag åkt berg- och dalbana i verklighetens upp- och nerförsbackar och lärt mig vända motgång till medgång. Det har utan tvekan varit avgörande när jag mött motgångar och livskriser som livet utmanat med. 


Som mellanbarn i en syskonskara på fem var det inte lätt att bli sedd, så det gällde att hitta sig själv...

När jag genom livet stött på problem har jag med en naturlighet, relativt snart, insett möjligheten till förändring och att det kan vara början på en lösning. Det har varit och är långt ifrån en smärtfri process men mycket intressant och utvecklande...

Nyss fyllda 20 och nyutbildad fritidspedagog reste jag till USA för att vidga mina vyer. Ingenting tycktes omöjligt och livet lekte. Två och ett halvt år senare förändrades livet när en frontalkrock kraschade tillvaron... Årtionden av rehabilitering och förändrad livsstil ledde, förutom till långtidssjukskrivning och förtidspensionering, även till att jag startade och driver företaget Hälsosann Friskvård.

Ända sedan barnsben har jag funnit kraft i naturen och inom mig själv. Det är förmodligen anledningen till att jag sökte mig till qigong, när jag inte längre fann någon hjälp inom traditionell västerländsk vård. Jag provade och tränade flera olika varianter av såväl gigong som tai chi innan jag slutligen fann min egen väg. 

Meditation och tankekraft är och har alltid varit en betydelsefull och viktig del av livet för mig. Min ständiga nyfikenhet inom dessa områden förde mig även in på Yogans väg. När jag började resa till Indien fann jag en Indisk Guru – Ambady Ramchand som jag nu tränat för i flera år. Genom honom har jag fördjupat mina insikter och kunskaper inom yogans värld på ett sätt som jag ej tidigare uppnått. Ett par månader om året bor jag på ett ayurvediskt yoga ashram och får ayurvedabehandlingar och tränar yoga varje dag. Alla dessa erfarenheter har lett till att jag alltmer lever ett yogiskt liv och låter yogan vara integrerad i min livsstil och filosofi.

Jag lever min dröm istället för att drömma mitt liv!

 
Utbildningar

1982-1984 utbildade jag mig till fritidspedagog och har bl.a. arbetat som ungdomskonsulent innan min tillvaro kraschades i en allvarlig frontalkrock och jag tvingades till många års sjukskrivning och allt vad det innebär...​

 

Då tog Livets Universitet vid och all den kunskap jag förvärvat använder jag i mitt arbete idag. Jag har lärt mig att vända och använda motgångar till medgång. I de djupaste mörkren har jag inte bara funnit de största insikterna och lärt känna mig själv, mina gränser och begränsningar utan även funnit styrka, möjligheter och lycka...​

2004–2006 Instruktörsutbildning Qigong och Taichi - Tai Chi Akademin Stockholm.​

2009 Mindfulnessinstruktörsutbildning - Ola Scheenström Stockholm.​

2010–2011 Friskvårdsterapeut och kostkonsult - Sverigehälsan Malmö.

2011-2019 Tillbringar årligen 1-2 månader på ett Auyvediskt Yoga ashram i Kerala, Indien. Där tränar jag Yoga för min indiska Yogamaster och Guru Ambady Ramchand och får ayurvediska behandlingar samtidigt som jag studerar och fördjupar mina kunskaper inom yoga och ayurveda.  

2013 Diplomerad 400 timmars Yogalärare - Ashtanga Vinyasa Yoga Livshälsa Stockholm.​

2014 Certifikation ISHTA Yinyoga Teachers training Ulrika Norberg.​

2015 Under en månad på Sri Lanka fördjupade jag mina kunskaper inom Vipassana meditaion - Insight meditation - och tränade Yoga. 

2015 Certifierad 200 timmars ISHTA Yogalärare. Göteborg, Ulrica Norberg, Hillevi Borga och Michael Bartelle.​

2016 300 timmars ISHTA Yogalärare. Stockholm, Alan Finger, Sarah Platt Finger, Ulrica Norberg, Hillevi Borga, Michael Bartelle, Katrina Repka, Chungmei Lee.

2017 Certifierad 500 timmars RYT ISHTA Yogalärare.  

2018 Certifierad ISHTA Yinyoga Teachers training 50 h. Ulrica Norberg & Hillevi Borga.

©2019 by Halsosann